Puhekaraokeilta 11.4.2014
Galleria Värinä klo 18-21
Valtakatu 19 (2.kerros), Rovaniemi
Vapaa, ikärajaton sisäänpääsy

Puhekaraoke muistuttaa perinteistä karaokea, mutta laulun sijaan valitaan listalta puhe. Laajasta karaokevideoiden valikoimasta löytyy niin tunnettuja kuin tuntemattomia, ajankohtaisia ja historiallisia, hauskoja sekä myös aidosti koskettavia puheita. Puhekaraoke antaa mahdollisuuden muun muassa historiallisten hetkien uudelleen elämiseen, itselle vieraisiin ajatuksiin eläytymiseen tai oman vakaumuksen ilmaisuun. Puheissa ajatus kipinöi ja tunteet leiskuvat laajalla skaalalla. Jos ei itse uskallaudu puhumaan voi uppoutua kuuntelemaan Puhekaraoken kiinnostavia esityksiä.

Speech Karaoke Action Groupin pohjoisen minikiertuella puhevalikoimaa kartutetaan Suomen virallisilla ja vähemmistökielillä. Saamenkieliä ja meänkieltä taitaville suunnatuissa, mutta myös kaikille muille kiinnostuneille avoimissa työpajoissa, on mahdollista tuoda puhekaraoken repertuaariin niin paikallishistoriasta tuttuja, kuin henkilökohtaisesti koskettaneita puheita, aina itsekirjoitetusta elokuva- ja maailmanhistoriaan.

Puhekaraoke työpajat su 6.4. klo 12-17 ja ma 7.4. klo 12-17
Rovaniemen taidemuseo, Korundi, Lapinkävijäntie 4, Rovaniemi
Työpaja on avoinna non-stoppina.

Työpajaan osallistujia pyydetään tuomaan mukaan oma suosikki, inhokki tai vaikkapa itse kirjoitettu puhe joka sitten jää elämään Suomessa ja ulkomailla kiertävässä karaokessa. Työpajassa Speech Karaoke Action Groupin jäsenet luovat puheelle videon osallistujan toiveiden perusteella ja videon tekemisen prosessiin voi myös lähteä oman kinnostuksen mukaan. Puhekatalogiin liitetään puheen alkuperäistä kontekstia koskevaa tietoa ja näin se saavuttaa myös puheen tulevat puhujat. Työpajaan tuotuja pääsee esittämään ja kuulemaan ensi kertaa Puhekaraokeillassa Galleria Värinässä 11.4.

Ilmoittautumiset: kaija.kahkonen@rovaniemi.fi, 016-322 2237
Lisätiedot: www.speechkaraoke.org
jraeka@gmail.com Johanna Raekallio, Speech Karaoke Action Group
Vapaa pääsy
Tervetuloa !

koneensaatio-black korundi-tunnus_transparentllpubi_logo completedvalsa_logo

  Uncategorized